Земеделие

CSIF развива биологично земеделие и скотовъдство, като се възползва от благоприятните климатични условия в различните региони на България.

Суровините се преработват в продукти, предназначени за козметичната индустрия или за търговската мрежа. Производството е в съответствие с всички европейски изисквания за качество.

Био животновъдство

В сърцето на това екологично чисто място далеч от големи градове, шум и урбанизация до малък язовир се е сгушила база Странджа. Заобиколена от прекрасни тучни полета и ливади, където се отглеждат свободно-пасищно говеда от порода лимузин.  Една от най-добрите  френски месодайни породи говеда за добив на крехко и чисто телешко месо.

Стадото се отглежда с много любов и грижа от прекрасните стопани. Всяка година се раждат много теленца , които растът свободно хранейки се от прекрасните и обширни поляни около базата.

Производство на мед

В близост до база Странджа навътре в гората, скрити из между букови дърветата се намират два пчелина, от които всяка година се добива екологично чист и вкусен горски мед.

Усърдните работни пчелички събират с много любов  най-вкусният и полезен горски прашец и нектар от билките и цъфналите дървета в гората - като  дрян, акация, мащерка, глог, липа, трънка, детелина и още много други ароматни горски цветя и дървета.

Пчелният мед добит в стопанството е с доказано качество и изключително полезен както за поддържане на доброто зравословно състояние на човек така и много полезен при вече възникнали здравословни проблеми.

Лозя и вина

Либера естейт е малък бутиков винен проект, който носи името на богиня Либера - богинята на плодородието и свободата.

Лозята на Либера естейт се намират в с. Хотово, община Сандански. Селото е разположено между Сандански и Мелник в Долината на Струма като винено- географска област.

Вината на Либера естейт са две серии - Либера и Хотово. В серията Либера произвеждаме едносортови вина, които ферментират и отлежават единствено в иноксови съдове. Идеята на тази серия е да покажем истинския облик на Мелнишкото вино, сортовата и тероарна изява на гроздето.

Ликьор от вишни Либера е нашият начин да завършим подобаващо нашето портфолио както и вкусният обяд или вечеря. Вишните за него са от грижовно отгледани наши насаждения в с. Безденица, обл. Монтана.

Плодови насаждения

„СЪНИ ЕПЪЛ” ЕООД е земеделско дружество занимаващо се с отглеждане и търговия с ябълки, а именно най- голямата ябълкова градина в стрaната, разположена в три землища . Землища в община Марица: село Динк, с.Граф Игнатиево. И в землището на с.Дълго поле, община Калояново.
Дружеството стопанисва централна база в с. Динк, включваща административна част, манипулационна и хладилник.

Успоредно с отглеждането на различни сортове ябълки „СЪНИ ЕПЪЛ” ЕООД, отглежда 20 дка. малини и 43 декара ягоди.

А паралелно с етерично-маслените култури, „Ай ти пи България” отглежда и 350дка. череши в с. Габарево , община Павел Баня, обл. Казанлък , където се намира и базата за измиване , сортиране и кратковременно съхранение на череши.

БИО етерични масла

„АЙ ТИ ПИ БЪЛГАРИЯ” ЕООД е дружество занимаващо се предимно с отглеждане на етерично маслени култури, които са БИО сертифицирани и се отглеждат в землищата на селата: с. Отец Паисиево ; с.Сухозем , община Калояново и с. Динк , община Марица.

Паралелно с „Ай ти пи България”, „Либера Естейт” отглежда и етерично маслени култури и билки от които произвежда етерични масла, флорални води и сушени дроги в собствена дестилерия.

Производство на зеленчуци

“ЛИБЕРА ЕСТЕЙТ” ООД  притежава оранжерия оранжерия с площ 3.117 дка, в която се отглеждат зеленчуци - домати и краставици.